Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley a pus piciorul pe RASDAQ

Morgan Stanley a pus piciorul pe RASDAQ
11.05.2007, 19:42 19

Morgan Stanley, una din cele mai mari banci de investitii din lume, a cumparat 6% din actiunile companiei de dezvoltare imobiliara Imotrust Arad, aceasta fiind prima achizitie cunoscuta a bancii pe piata locala.

Banca ar putea actiona in numele unui client.

Pachetul de actiuni cumparat valoreaza 4,5 milioane de euro la preturile la care sunt tranzactionate actiunile Imotrust pe piata RASDAQ.

Actiunile Imotrust au fost unele dintre cele mai profitabile de pe piata de capital de la inceputul acestui an, pretul titlurilor crescand de peste 12 ori.

Societatea a atras atentia investitorilor in principal datorita terenurilor si spatiilor comerciale detinute. Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Imotrust detine peste 20 de hectare de teren in intravilan, peste 150 de hectare de teren in extravilan, circa 120.000 de metri patrati de hale industriale aflate in diferite stadii de executie si peste 10.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale. Activitatea societatii se concentreaza in special in judetul Arad si alte judete din zona de vest a tarii.

Cresterea puternica a actiunilor a fost alimentata de vanzarea de catre companie a unor pachete de actiuni proprii, care au sporit lichiditatea actiunilor. Imotrust este detinuta de grupul Codlea, care la randul lui este controlat de persoane fizice si societati din Arad.

Morgan Stanley a intrat in mod direct pe piata autohtona de capital in februarie, alaturi de alte banci mari de investitii la nivel global, precum JP Morgan sau Lehman Brothers, cand a primit atestatul CNVM pentru a derula operatiuni pe piata.

Cu toate acestea, reprezentantii Morgan Stanley au spus la acea data ca intrarea pe piata este un proces birocratic pe care banca de investitii l-a urmat in toate statele membre ale UE si ca nu intentioneaza sa aiba o prezenta fizica in Romania.

Morgan Stanley are sub administrare active de 697 miliarde de dolari (516,3 miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO