Burse - Fonduri mutuale

Mureşian, Intercapital: Nu este chiar crah pe bursă, dar este nebunie. Pragul maxim de variaţie va fi majorat la 25% şi apoi la 40% dacă este cazul

Mureşian, Intercapital: Nu este chiar crah pe bursă dar este nebunie

Autor: Adrian Ionut Cojocar

09.08.2011, 13:00 1657

Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al IntercapitalInvest, spune că situaţia de astăzi seamănă cu cea din anul 2008,de la căderea Lehman Brothers, atunci ca şi acum investitoriipanicându-se şi ordinele de vânzare ducând acţiunile la limitelemaxime de scădere permise într-o şedinţă.


"Este panică şi investitorii vând tot şi nu mai ţin cont depreţuri. Cred că este şi din cauza volatilităţii burselor de afară,în condiţiile în care indicele DAX după ce a deschis pe plus cu 2%avea la un moment dat o scădre de 7%. Putem compara situaţiaactuală cu cea din 2008. Bursele nu se vor mai închide însă deaceastă dată ci va fi majorat pragul maxim de variaţie la 25% şiapoi la 40% dacă este cazul", a spus Mureşian.

El a precizat că se aşteaptă ca piaţa să revină pe plus când vaavea loc o revenire şi pe pieţele internaţionale.î
Până în prezent acţiunile a căror limită maximă de variaţie afost majorată la 25% sunt Broker Cluj, SIF Oltenia şi SIFBanat-Crişana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO