Burse - Fonduri mutuale

NEPI are nevoie de 50 mil. euro de pe bursă pentru achiziţii

NEPI are nevoie de 50 mil. euro de pe bursă pentru achiziţii

Foto Shutterstock

Autor: Stefan Musgociu

08.10.2012, 00:07 645

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească în ultimii ani, vrea să atragă de pe piaţa de capital 50 milioane de euro pentru finanţarea unor potenţiale achiziţii aflate în curs de negociere.

Oferta se va derula pe cele trei pieţe unde NEPI este listat, respectiv pe Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"În cazul în care aceste achiziţii nu vor fi realizate, încasările din oferta drepturi vor fi folosite pentru rambursarea împrumuturilor existente", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta va cuprinde şi drepturi de preferinţă care vor putea fi tranzacţionate la bursă în perioada 22 - 30 octombrie, astfel că acţionarii care nu vor vrea să cumpere acţiuni în cadrul operaţiunii derulate de NEPI vor putea vinde drepturile de preferinţă altor investitori.

Acţiunile din ofertă vor fi vândute la preţul de 4,05 euro/titlu, iar rezultatele operaţiunii urmează să fie anunţate în data de 12 noiembrie. La mijlocul lunii septembrie NEPI a anunţat că deţine lichidităţi de peste 100 milioane euro şi vizează să investească în acest an într-un proiect "major" comercial sau de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO