Burse - Fonduri mutuale

Noii indici bursieri debuteaza astazi

Noii indici bursieri debuteaza astazi
27.08.2007, 18:08 16

Toti indicii buriseri, BET, BET-c si BET-FI, se vor calcula de astazi dupa o noua metodologie. La sapte ani de la introducerea primului indice Bursier pe piata de capital romaneasca, BET- Bucharest Exchange Trading, acesta este reinoint si pregatit acum sa devina suport pentru contractele derivate care vor incepe sa fie tranzactionate pe piata reglementata de la Bucuresi luna viitoare.
Indicele reflecta evolutia celor mai importante zece actini din piata, in functie de capitalizare si valoarea tranzactiilor, iar, conform Bursei, companiile din BET, care reprezinta circa 67% din capitalizarea pietei, fara RASDAQ, sunt responsabile pentru circa 50% din tranzactiile lunare, daca nu se tine seama de aportul adus de SIF-uri.
Noile reguli fac ca indicii sa nu mai fie afectati de majorarile de capital ale companiilor care ii alcatuiesc, iar acestea sa nu mai fie excluse din indice pentru ajustare. Alcatuirea BET va fi revizuita odata la sase luni.In ceea ce priveste viitorul indicelui ca suport pentru contracte futures, piata este optimista.
"Instrumentul va fi unul interesant pentru investitorii institutionali noi de pe piata romaneasca care nu cunosc prea bine emitentii" spune Razvan Pasol, fost membru in Consiliul de Administratie al Bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO