Burse - Fonduri mutuale

O firmă de consultanţă cu doi angajaţi are 5% din Broker Cluj

O firmă de consultanţă cu doi angajaţi are 5% din...

Autor: Roxana Pricop

17.06.2015, 00:07 1171

Firma Global Consult SRL din Cluj-Napoca a ajuns la o deţinere de 5,19% din capitalul firmei de intermediere Broker Cluj (BRK), singura societate de profil listată la bursa din Bucureşti.

Firma de consultanţă a cumpărat un pachet de 4,18% din acţiunile BRK în cadrul unei tranzacţii negociate, de tip „deal“, încheiate vineri 12 iunie.  Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 0,08 lei/titlu, sub cel din piaţa principală. Valoarea pachetului transferat a fost de 1,13 mil. lei. Anterior tranzacţiei de vineri, participaţia firmei era de 0,8% din capitalul Broker Cluj.

Global Consult SRL are 2 angajaţi şi a încheiat anul 2014 cu un profit de circa 20.000 de lei la afaceri de 28.500 de lei, potrivit datelor publicate pe website-ul Ministerului Finanţelor. Acţionarul majoritar al firmei de consultanţă este Elena Crişan.

În ultimele săptămâni au avut loc tranzacţii mai mari cu acţiunile BRK, încheiate de insideri – membri din conducerea societăţii – sau de apropiaţi ai acestora.

În şedinţa de joi, 11 iunie, Chiş Luana-Maria a vândut un pachet de 2,7 milioane de acţiuni în valoare de 216.000 de lei, pe care le-a cumpărat firma Global Consult SRL. Grigore Chiş este directorul general al firmei de brokeraj.

Recent, firma de consultanţă Andrei & Andrei a anunţat că şi-a redus participaţia la circa 4,8% din capitalul firmei de intermediere.

Acţiunile BRK au scăzut cu 27% în acest an, iar firma are în prezent o capitalizare bursieră de 26,58 milioane de lei. Cel mai mare acţionar al firmei este SIF Muntenia, cu o deţinere de 18,42% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO