Burse - Fonduri mutuale

Oferta Electrica a fost subscrisă cu 99,8% pe tranşa investitorilor mici de retail

Oferta Electrica a fost subscrisă cu 99,8% pe tranşa...

Autor: Adrian Cojocar

17.06.2014, 18:25 2528

Spre finalul celei de-a doua zi de desfăşurare a ofertei publice de la Electrica erau subscrise 12,37 milioane de acţiuni dintr-un total de 12,4 milioane puse la dispoziţie micilor investitori de retail, respectiv celor care au subscris mai puţin de 20.000 de acţiuni Electrica la un preţ de 13,5 lei/unitate.

Circa 6.300 de investitori au participat în primele două zile la oferta Electrica. Acestora le-a fost alocată 7% din totalul ofertei Electrica, în valoare de peste 443 mil. euro.

În primele două zile ale ofertei au fost emise peste 6.500 de ordine pe tranşa garantată, care au cumulat 5,73 milioane de acţiuni dintr-un total de 10 milioane de acţiuni garantate de stat indiferent de nivelul de suprasubscriere.

Segmentul de tranşă care beneficiază de discountul de 5% a fost suprasubscris de aproape trei ori după două zile de ofertă, fiind subscrise 6,6 milioane de acţiuni faţă de cele 2,4 milioane de acţiuni puse la dispoziţie care beneficiază de discount.

Pe tranşa investitorilor mari de retail, care reprezintă 8% din totalul ofertei, au fost subscrise în total doar 1,56 milioane de acţiuni.

"Este un nivel bun de subscriere până în acest moment, cum de altfel era de aşteptat. Tranşa cu discount a fost semnificativ suprasubscrisă, iar cea garantată sunt şanse bune să fie subscrisă integral până la finalul acestei săptămâni. Cred că interes mai mare pentru subscriere pe tranşa investitorilor mari de retail va fi de săptămâna viitoare", a precizat Alin Brendea, directorul general ad¬junct al firmei de brokeraj Prime Transaction.

În total investitorii de retail au subscris în două zile aproape 14 milioane de acţiuni Electrica, iar valoarea cumulată a acestor subscrieri s-a ridicat la 188,1 mil. lei (42,7 mil. euro).

Oferta se va desfăşura în perioada 16 - 25 iunie şi se va încheia cu succes dacă se vor subscrie 100% din acţiuni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO