Burse - Fonduri mutuale

One United Properties a vândut clădirea de birouri One North Gate. Tranzacţie de 6 mil. euro

One United Properties a vândut clădirea de birouri One...

Autor: Eduard Ivanovici

23.05.2023, 18:32 1413

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) şi-a informat acţionarii despre semnarea unui acord de vânzare a unui activ, respectiv o clădire de birouri deţinută de One North Gate SA, în care compania deţine o participaţie de 76,395 %, potrivit unui raport publicat la Bursă.

„Tranzacţia, în valoare de şase milioane de euro, reprezintă aproximativ 20% din totalul activelor deţinute de One North Gate SRL. Cumpărătorul este Element Investiţii Imobiliare SRL, o societate deţinută de un grup local de investitori”, se arată în document.

Activul vândut către Element Investiţii Imobiliare reprezintă o clădire de birouri cu o suprafaţă închiriabilă brută (GLA) de 4.500 mp, distribuită pe patru etaje şi 131 de locuri de parcare. Clădirea, cunoscută sub numele de One North Gate, este închiriată în prezent în proporţie de 80%.

În urma acestei tranzacţii, One North Gate va păstra o a doua clădire în cadrul dezvoltării, care va fi transformată într-un proiect rezidenţial numit One North Lofts. Capitalul obţinut din vânzarea clădirii de birouri va fi reinvestit în dezvoltarea One North Lofts, care va găzdui 137 de apartamente pe o suprafaţă construibilă brută (GBA) de 20.000 mp şi 237 de locuri de parcare subterane şi supraterane, explică reprezentanţii One.

Valoarea brută de dezvoltare (GDV) a One North Lofts este de 30 milioane de euro. De la momentul anunţului de reconversie din octombrie 2022, până la data de 31 martie 2023, pentru 50 din cele 137 de unităţi rezidenţiale de la One North Lofts au fost încheiate promisiuni de vânzare-cumpărare. Livrarea One North Lofts este estimata pentru T2/2024.

„Vânzarea clădirii de birouri One North Gate se încadrează în strategia Companiei de a-şi consolida portofoliul de birouri în jurul unor dezvoltări de mari dimensiuni, mixte şi de regenerare urbană, precum One Floreasca City şi One Cotroceni City. În urma vânzării clădirii de birouri One North Gate, suprafaţa închiriabilă brută (GLA) a portofoliului de birouri al Companiei se ridică la 118.000 mp şi include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1 si Faza 2, şi One Victoriei Plaza. Împreună cu componenta de retail, portofoliul comercial al One United Properties, care include Bucur Obor şi One Gallery, va ajunge la o suprafaţă închiriabilă brută de aproximativ 160.000 mp”, conform documentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO