Burse - Fonduri mutuale

Pasol pleaca din Comitetul Bursei

25.10.2006, 18:25 16

Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest, si-a dat ieri demisia din Comitetul Bursei.
Demisia lui vine pe fondul neintelegerilor din cadrul Comitetului de conducere al Bursei privind prioritatile care trebuie urmarite in dezvoltarea BVB.
Un alt membru in acest Comitet, Petru Prunea, presedintele Broker Cluj, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga, el mai spunand si in trecut ca are in vedere acest lucru, dupa ce Bursa ii suspendase partial dreptul de vot.
Ulterior, in cadrul AGA de la inceputul lunii, actionarii Bursei i-au redat lui Prunea dreptul complet de vot, respingand totodata si propunerea de revocare a acestuia. "Motivul demisiei este o diferenta de viziune in ceea ce priveste dezvoltarea BVB", a spus Razvan Pasol. El a mai adaugat ca "nu inseamna ca o strategie e mai buna sau alta mai proasta, diferentele constand in ordinea prioritatilor, in lucrurile care trebuie facute mai intai si modul in care acestea ar trebui facute", fara insa a oferi mai multe detalii.
Seful Broker a declarat ca va cere joi in sedinta Consiliului de administratie al Broker sa-i acorde aprobarea pentru a renunta la pozitia detinuta in Comitetul Bursei.
"M-am gandit mai demult la acest lucru si acum, dupa demisia lui Pasol, ma gandesc si mai mult la utilitatea mea in cadrul Comitetului Bursei. Nu vad in ce masura as putea, fara sprijinul lui, sa imi duc la indeplinire obiectivele avute in ceea ce priveste dezvoltarea pietei", a spus Prunea. Prunea spune ca decizia de a se retrage este determinata de faptul ca "nu se discuta probleme serioase", bursa neavand in prezent un program coerent de dezvoltare, de consolidare, in opinia acestuia.
"Nu exista o strategie coerenta care sa se adreseze problemelor fundamentale ale pietei", considera seful Broker.
Septimiu Stoica, presedintele Bursei de Valori, spune ca Bursa are o strategie, iar diferentele de abordare care pot aparea sunt numai la nivelul ritmului in care se merge pe anumite directii de dezvoltare.
"La nivelul Consiliului Bursei s-a creionat o astfel de abordare strategica. Nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere. Singurele diferente care pot aparea sunt in privinta ritmului in care sunt puse in aplicare aceste planuri", a declarat Septimiu Stoica. Conducerea actuala a Bursei a fost aleasa la inceputul lunii februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO