Burse - Fonduri mutuale

Pieţele bursiere scad violent pe fondul temerilor privind o conflagraţie nucleară în Pacific

Pieţele bursiere scad violent pe fondul temerilor...

Autor: Dan Grigore Ivan

14.08.2017, 00:05 351

Bursele lumii au înregistrat a doua cea mai mare scădere săptămânală de la începutul acestui an pe fondul incertitudinilor cu privire la acţiunile în care s-ar putea angrena regimul de la Phenian după ce acesta a ameninţat în repetate rânduri că va ataca cu armament nuclear insula Guam, teritoriul american ce adăposteşte o bază militară, aflat la 3.430 km de peninsula coreeană.

Toţi marii indici bursieri au fost în teritoriul negativ vineri, deprecierile ajungând chiar la 2% în cazul referinţei pieţei de capital de la Hong Kong. De asemenea, indicele KOSPI, ce reuneşte cele mai importante companii din Seul, a scăzut vineri cu 1,69%.

Toate bursele europene consacrate au fost dominate de cotaţii în scădere, piaţa de capital londoneză înregistrând vineri a doua depreciere consecutivă de peste 1%.

Peste ocean, rezultatele peste aştepări de pe piaţa muncii au împiedicat vineri indicii americani să intre în teritoriul negativ, consemnând însă aprecieri modeste de până la 0,15%. Scăderea cea mare a fost înregistrată însă de companiile mici, indicele Russell 2000 afişând o scădere săptămânală de 2,87%, cea mai mare din februarie până în prezent.

În regiune, indicele bursei vieneze ATX a coborât vineri cu 1,13%, cea mai mare scădere fiind consemnată de compania petrolieră OMV, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 2,84%, în vreme ce indicele polonez WIG 20 a scăzut 0,46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO