Burse - Fonduri mutuale

Polonezii de la Carpathia Capital au ţintă de profit de 40% pentru investiţiile în IMM-urile româneşti

Pawel Sliwinski, directorul general al Carpathia Capital

Pawel Sliwinski, directorul general al Carpathia Capital

Autor: Roxana Pricop

05.05.2015, 00:06 266
Fondul polonez de investiţii Carpathia Capital ( simbol bursier CRPC), cu active de 4,3 milioane de lei şi listat pe sistemul alternativ AeRO operat de Bursa de Valori Bucureşti, are în plan pentru acest an derularea a cinci investiţii în valoare de trei milioane de lei în IMM-urile româneşti şi din regiune şi o dezinvestiţie de 500.000 de lei cu o rată estimată de return de 40%.
 
Prima investiţie făcută de fondul polonez pe piaţa locală este achiziţia unui pachet de 10% din acţiunile furnizorului de servicii de training IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET), pentru 150.000 de euro (660.000 de lei) în luna martie a acestui an. Compania de IT s-a listat în luna aprilie pe AeRO, iar fondul polonez şi-a lichidat o parte din investiţie cu un randament de circa 20%. Modelul de business al fondului polonez este investirea unei sume de până la un milion de lei în companii mici şi mijlocii, care ulterior se vor lista la sistemul alternativ ope­rat de BVB sau la cel de la Bursa din Polonia (NewConnect).
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO