Burse - Fonduri mutuale

Popp: Avem oferte de la jucatori de top pe real-estate si investment banking

Popp: Avem oferte de la jucatori de top pe real-estate si investment banking

Dan Ioan Popp (foto) este fondatorul si principalul actionar al Impact. El detine circa 30,2% din actiunile companiei, pachet care valoreaza pe Bursa 127 mil. euro. Pentru a-si pastra participatia el ar trebui sa subscrie actiuni in valoare de aproape 24 mil. euro. In caz contrar, el isi va reduce detinerea in cadrul companie la 24,5%.

09.07.2007, 17:53 17

Actionarii companiei de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor Bucuresti (IMP) au aprobat vineri majorarea capitalului social cu aporturi in numerar din partea actionarilor. Impact isi propune sa stranga astfel de la investitori circa 79 mil. euro.
Impact va emite in acest scop 235 de milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor la un pret de 1,05 lei/actiune. Pe Bursa, actiunile Impact se tranzactioneaza in prezent la peste 1,3 lei/actiune.
Pentru a subscrie o actiune vor fi necesare 4,25 drepturi de preferinta. Actionarii care nu doresc sa subscrie in cadrul ofertei vor avea posibilitatea sa-si vanda drepturile de preferinta pe Bursa.
Dan Ioan Popp, presedintele si principalul actionar al Impact cu 30,2% din actiuni, ar trebui sa subscrie actiuni in valoare de aproape 24 mil. euro pentru a-si mentine participatia. Un alt actionar care si-ar putea vinde drepturile de preferinta este Carmen Sandulescu, directorul economic al companiei, care detine 11,3% din actiuni. Ea ar trebui sa subscrie circa 9 mil. euro pentru a-si mentine participatia.
"In acest moment, ca orice actionar, am trei posibilitati: sa vand actiuni, sa vand drepturi de preferinta si sa nu subscriu la majorare sau sa apelez la alte surse financiare pentru a subscrie", spune Popp.
El ia in calcul vanzarea drepturilor de preferinta catre un investitor strain, insa spune ca nu a primit inca "oferta cea mai buna".
"Am primit oferte din partea unora dintre primii zece jucatori la nivel international din domeniile de real-estate si investment banking. Ei sunt interesati de companie datorita pozitiei sale pe piata si proiectelor pe care le are in derulare", a precizat Popp. "Rapoartele pe care le avem din partea unor societati de brokeraj importante arata o parere unanima ca Romania ar putea fi o a doua Polonie si ca anul 2008 va aduce un boom pe piata de capital si pe cea de real-este, fapt care explica interesul ridicat al investitorilor straini pentru companie".
El sustine insa ca decizia de a-si diminua participatia pentru a permite intrarea in actionariat a unui investitor important va tine cont nu doar de valoarea ofertei, ci si de modul in care investitorul respectiv va dori sa se implice in companie.
"Preocuparea noastra este sa crestem cu acesti bani si mai mult activele nete ale companiei. Noi contam ca in urmatoarele doua luni valoarea activelor nete sa depaseasca 260 mil. euro, iar capitalizarea companiei sa treaca de 500 mil. euro", a conchis Popp. In prezent, capitalizarea Impact este de 423 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO