Burse - Fonduri mutuale

Preluarea Flanco se lasa cu pierderi mai mari pentru Flamingo

11.10.2006, 18:28 26

Retailerul IT&C Flamingo International, care a preluat in primavara retailerul de electrocasnice Flanco, estimeaza pentru acest an o pierdere consolidata de 4,5 milioane de euro, potrivit Bugetului de Venituri si Cheltuieli rectificat, aprobat in ultima Adunare Generala a Actionarilor. Flamingo International a obtinut anul trecut un profit net de 2,2 milioane de euro, in timp ce Flanco a avut o pierdere de 1,93 milioane de euro.
Compania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri consolidata de 138,2 milioane de euro, in scadere fata de afacerile totale ale Flamingo si Flanco in 2005.
Anul trecut, Flamingo International a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 57 de milioane de euro, in timp ce vanzarile Flanco s-au ridicat la circa 92 de milioane de euro. Cumulat, afacerile celor doua companii s-au ridicat la peste 149 de milioane de euro.
Reprezentantii Flamingo International nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru alte comentarii.
La inceputul anului, cand au anuntat achizitia Flanco, reprezentantii Flamingo mizau pe o cifra de afaceri consolidata de 180 de milioane de euro in 2006. Ulterior, acestia si-au redus tinta pentru acest an la 160 de milioane de euro.
Flamingo International a inchis aproximativ 20 de magazine din cadrul retelei in urma procesului de fuziune prin absorbtie cu Flanco. Compania va renunta la filiala Flamingo Digital Shop detinuta in Bulgaria, precum si la firmele Flamingo Software SRL din Iasi si Flamingo Networking&Communications din Otopeni, decizia facand parte din strategia de reorganizare si simplificare a activitatilor grupului.
In primul semestru, Flamingo International a inregistrat pierderi de 4,2 milioane de euro la o cifra de afaceri de 47,7 milioane de euro, potrivit bilantului consolidat la sase luni.
La Bursa, actiunile Flamingo au pierdut ieri 0,6%, inchizand sedinta de tranzactionare la pretul de 0,333 lei/actiune. De la inceputul anului, titlurile Flamingo au pierdut 18,5%. Capitalizarea bursiera a companiei este de circa 74 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO