Burse - Fonduri mutuale

Presedintele Romcapital a fost ales in CA al Bursei

22.10.2007, 19:52 34

Mircea Botta, actionarul majoritar al societatii de brokeraj Romcapital din Timisoara, a fost ales de catre actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in functia de membru al Consiliului de Administratie al BVB pe locul ramas vacant dupa demisia lui Cristian Sima.
Pentru o pozitie in CA au mai candidat patru reprezentanti ai unor companii de brokeraj, respectiv Marius Plugaru, directorul general al Fortius Finance Bucuresti, Gheorghe Plesu, presedintele TGH Investment Iasi, Vasile Epure, presedintele Estinvest Focsani si Constantin Lupu, presedintele Maxwell Rand Securities International Bucuresti.
Noul membru al Consiliului de Administratie al BVB considera ca institutia trebuie sa-si stabileasca pozitia in contextul evolutiei pietelor la nivel international, marcata de fuziuni ale burselor puternice.
"Trebuie sa identificam ce alternative exista si, in timp, va trebui sa luam o decizie. Nu cred ca putem sa stam ca dacii asteptand sa fie cuceriti de romani. Dar nici o decizie peste noapte nu putem sa luam. Analizam toate variantele existente si alegem cea mai buna alternativa", a declarat Botta citat de Mediafax.
Mircea Botta controleaza 95% din actiunile Romcapital Timisoara, una dintre societatile de brokeraj de talie medie de pe Bursa. Romcapital, care a preluat in acest an Grupul de Intermediere Financiara (GIF), se clasa dupa primele noua luni pe locul 19 in topul brokerilor, cu tranzactii de peste 115 mil. euro. Grupul Romcapital, din care compania de brokeraj face parte, are si operatiuni in domeniul imobiliar in Timisoara.
Actionarii BVB au mai hotarat vineri ca investitorii sa nu plateasca in decembrie comisioane pentru tranzactiile de cumparare de actiuni si obligatiuni intermediate de firmele de brokeraj. De asemenea, investitorii vor fi scutiti de comisioane pentru tranzactiile cu derivate in primul trimestru al anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO