Burse - Fonduri mutuale

Profitul Broker a crescut cu 38% in primul trimestru

Profitul Broker a crescut cu 38% in primul trimestru
18.04.2007, 17:34 11

Societatea de brokeraj Broker Cluj a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit brut de 8,84 milioane de lei (2,61 milioane de euro), cu 38% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.
Totodata, valoarea activelor nete ale Broker a crescut cu aproape 75%, in perioada martie 2006 - martie 2007, ajungand la 91,4 milioane de lei (27,2 milioane de euro), crestere datorata investitiilor noi realizate in urma majorarii de capital de anul trecut, cat si cresterii Bursei. Valoarea portofoliului de actiuni al Broker Cluj se ridica la finele lunii martie la 64,4 milioane de lei (19,2 milioane de euro), in crestere cu aproape 60% fata de sfarsitul lui martie 2006.
In aceeasi perioada, indicele BET-C, care urmareste evolutia tuturor companiilor de la Bursa, exceptand SIF-urile, a castigat 25%, in timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a crescut cu 28%.
"Inca din ultimul trimestru al anului trecut am pregatit pachetele pe care le-am vandut in primul trimestru. Am valorificat pozitii bune pe SIF-uri si pe BRD, dar si pe Romcab sau Iproeb", a declarat Petru Prunea, presedintele Broker.
"Operatiunile pe piata futures de la Sibiu ne-au adus, de asemenea, un profit de circa 1,5 milioane de lei (0,44 milioane de euro), in primul trimestru", a mai precizat Prunea.
In luna martie, Broker a obtinut un profit de 2,18 milioane de lei (0,65 milioane de euro), dupa ce la finele lui februarie raportase un castig de 6,66 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro).
Printre tranzactiile importante realizate de Broker in martie se numara lichidarea participatiei de 8,1% detinuta la producatorul de cabluri Romcab Targu Mures, pentru care a incasat circa 1,45 de milioane de lei (0,43 milioane de euro). Broker a vandut la un pret de 3,2 lei/actiune, fata de pretul mediu de achizitie de 1,5 lei/actiune, profitul din aceasta tranzactie fiind de circa 0,77 milioane de lei (0,23 milioane de euro).
Broker a mai vandut in martie si un pachet de 20.000 de actiuni la producatorul de masini agricole Mecanica Ceahlau, unde este actionar semnificativ, cu 15,8% din actiuni, valoarea tranzactiei fiind de circa 180.000 de lei (53.000 de euro).
Portofoliul Broker cuprindea la finele lui martie 58 de societati cotate si 16 necotate.
"Pentru perioada urmatoare avem in vedere, printre altele, investitii in industria meterialelor de constructii, care a dovedit ca are un potential ridicat de crestere", a mai declarat Prunea.
Broker a demarat un proces de fuziune cu alte trei societati de brokeraj de la Bursa, HTI Valori Mobiliare, Investco si Transilvania Capital, actionarii companiei urmand sa-si dea acordul de principiu in vederea fuziunii in Adunarea Generala a Actionarilor de la finele acestei luni. In urma fuziunii, capitalul social al Broker ar urma sa se majoreze cu circa 30%, pana la 21 de milioane de euro, iar capitaizarea ar putea depasi 88 de milioane de euro.
Actiunile Broker Cluj au crescut de la inceputul anului cu circa 22%. Ieri, Titlurile Broker au castigat 1,4%, ultimul pret fiind de 2,1 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 68 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO