Burse - Fonduri mutuale

Profitul Concefa a urcat de cinci ori la sase luni

30.08.2007, 18:07 9

Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI), parte a grupului cu acelasi nume, a inregistrat in prima jumatate a anului un profit net de cinci ori mai ridicat decat castigul de 0,3 mil. lei (circa 87.000 de euro) realizat in perioada similara din 2006, potrivit conducerii companiei.
Profitul realizat in primele sase luni este comparabil cu rezultatul companiei pe tot anul precedent, respectiv un castig net de 1,8 mil. lei (0,5 mil. euro).
Afacerile Concefa aproape s-au dublat in aceeasi perioada, ajungand la 30,5 mil. lei (9,2 mil. euro). In primele sase luni din 2006 firma de constructii avea o cifra de afaceri de 16,9 mil. lei (4,8 mil. euro). "Am incercat sa acoperim lipsa de activitate din unele perioade prin dezvoltarea de proiecte imobiliare proprii, care constau in principal din constructia de blocuri in zone centrale ale Sibiului", spune Horatiu Cercel, directorul general al grupului de firme Concefa din Sibiu.
Din activitatea de exploatare, Concefa a realizat un profit de 2,9 mil. lei, diminuat de pierderile din activitatea financiara, in suma de 0,72 mil. lei, cauzate de cheluielile cu dobanzi bancare, potrivit Mariei Catrina, directorul economic al Concefa. In prima jumatate a anului, compania avea in constructie circa 400 de apartamente si 9.000 de metri patrati de spatii comerciale si birouri, unele dintre acestea fiind deja vandute. Printre proiectele proprii se numara constructia a doua blocuri, cu o suprafata totala de 14.000 de metri patrati din care circa 4.700 de metri patrati constand in spatii comerciale si birouri si un alt bloc de 48 de apartamente.
Actionarii au aprobat la inceputul anului vanzarea a circa 1,2 mil. actiuni detinute de companie la firma Transferoviaria lui Horatiu Cercel, actionarul principal al Concefa, pentru suma de 0,73 mil. lei (circa 0,22 mil euro), care se va opera in luna urmatoare. Ieri, actiunile Concefa Sibiu au inchis sedinta la un pret de 5,2 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 76,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels