Burse - Fonduri mutuale

Prospecţiuni şi-ar putea rata ţinta de venituri pentru acest an

Prospecţiuni

Prospecţiuni

Autor: Radu Bostan

20.08.2015, 00:05 559

Compania de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN), controlată de Ovidiu Tender, anticipează un volum redus de activitate în semestrul al doilea, din cauza investiţiilor reduse ale clienţilor şi blocajelor legislative, şi riscă să rateze ţinta de venituri pentru acest an.

Prospecţiuni şi-a propus pentru 2015 venituri de 79 mil. euro, dar în primul se­mestru şi-a îndeplinit doar o treime din obiectiv, cifra de afa­ceri ridicându-se la doar 26 milioane de euro (116,4 mil. lei) la finalul pri­melor şase luni, în scă­dere uşoară faţă de anul anterior. Pentru semestrul al doilea, Prospecţiuni are contractată doar 35% din capacitatea de lucru, urmând să lucreze pentru Petrom şi Hunt Oil.

Compania arată că preţul redus al petrolului, care s-a prăbuşit cu mai mult de 50% în ultimele 12 luni, a determinat pro­du­cătorii de petrol să di­minueze sau să amâne in­ves­tiţiile în explorare, eta­pă în care intră şi stu­diile geologice şi geofi­zice. Pre­ţul petrolului Brent, cota­ţia de referinţă în Euro­pa de Vest, este de circa 48,6 dolari/baril, faţă de 102 dolari/baril în urmă cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO