Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen pune la „pastrare” actiunile TEL si TLV

01.04.2010, 23:10 25

Analistii casei de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment(RCI) indica in prezent o tinta de pret de 21 de lei pentruactiunile Transelectrica, cu 20% peste nivelul estimat anterior, sia schimbat recomandarea pentru aceste titluri din "reducere" in"pastrare". Pretul tinta este cu 6% mai ridicat decat cotatia dinpiata de pe parcursul sedintei de ieri de la Bursa, de 19,8lei/titlu.
Majorarea estimarilor analistilor in ceea ce priveste pretulactiunilor Transelectrica s-au bazat pe profiturile operationalemai ridicate determinate de asteptarile privind reluarea cresteriiconsumului de electricitate in 2010 si diminuarea riscului de piataal titlurilor, in conditiile in care Bursa a inregistrat in ultimaperioada variatii mai mici.
Pentru anul 2010, analistii au estimat ca Transelectrica isi vamajora profitul net de 5,5 ori comparativ cu anul trecut, pana laun nivel de 101,6 mil. lei (24,7 mil. euro) pe date contabileinternationale (IFRS), iar pentru anii urmatori se asteapta la noicresteri mai usoare.
Analistii RCI au majorat si pretul tinta pe actiunile BanciiTransilvania (TLV), cu 8,3% peste estimarea din luna ianuarie aacestui an, pana la un nivel de 2,49 lei/actiune. Totodata, acestiasi-au mentinut recomandarea de "pastrare" pentru actiunile bancii,in conditiile in care pretul "corect" vazut in prezent de RCI estecu 6,4% mai ridicat decat cel la care aceste titluri setranzactionau ieri pe Bursa, de 2,34 lei/actiune.
"In pofida unui mediu economic inca dificil, care anticipam ca isiva reveni doar modest in 2010, Banca Transilvania se bucura de unmediu competitiv favorabil ca rezultat al: abordarii prudente a maimultor banci locale, in special cele cu capital strain, din cauzadificultatilor companiilor-mama; lichiditatii disponibile pe piatain urma reducerii rezervelor minime de catre BNR si scaderiidobanzilor la depozitele in lei, care au imbunatatit semnificativpozitia competitiva a BT datorita inclinarii portofoliului spremoneda nationala", se arata in raportul RCI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO