Burse - Fonduri mutuale

Răzvan Raţ, BRK: Începând cu 9 iulie, am listat primele produse structurate cu activ suport petrol

Răzvan Raţ, BRK: Începând cu 9 iulie, am listat primele produse structurate cu activ suport petrol

Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK Financial Group: Este o legătură între volatilitatea pieţelor şi rulajul segmentului de produse structurate. În plus, certificatele turbo short sunt foarte căutate de către investitori în perioade de corecţie. Mă aştept, ca urmare a eforturilor de diversificare a gamei de active suport să creăm un plus real de rulaje şi lichiditate generată

Autor: Tibi Oprea

14.07.2020, 11:00 513

♦ BRK Financial Group a intermediat 4,9% din totalul tranzacţiilor de la BVB din 2020.

Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK Financial Group, inter­mediar de top 5 la Bursa românească, spune că societatea are un departament specializat care caută mereu noi tipuri de produse structurate sau le îm­bunătăţeşte pe cele existente şi că în iunie BRK va aduce la tranzacţionare produse structurate cu active petrol.

„Credem că odată cu dezvoltarea pieţei şi alte tipuri de produse vor «prinde» la investitori. BRK are produse structurate de tip turbo (cu efect de levier încorporat), cele mai tranzacţionate fiind cele cu activ suport indici. În prezent lucrăm şi dezvoltăm noi serii cu activ suport mărfuri. Începând cu 9 iulie, se tranzacţionează primele produse structurate cu activ suport petrol listate de BRK. Clienţii cu apetit mai ridicat la risc tranzacţionează produsele structurate, însă am observat că şi unii clienţi cu apetit mediu la risc au tranzacţionat cetificate turbo, aceştia orientându-se în special spre certifi­catele de tip turbo short, utilizându-le în scop de hedging pentru portofoliile lor de acţiuni“, spune Răzvan Raţ pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO