Burse - Fonduri mutuale

Remedia Deva incearca sa se mute pe Bursa anul viitor

09.08.2007, 19:40 20

Distribuitorul de produse farmaceutice Remedia Deva intentioneaza sa-si listeze actiunile la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, in prezent acestea fiind tranzactionate pe piata XMBS a RASDAQ.
"Compania indeplineste in acest moment conditiile de capital si profitabilitate impuse de Bursa pentru categoria a doua. Intentionam ca la inceputul anului viitor sa facem demersurile pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti", a declarat Gabriel Banica, care a fost ales in functia de director general al Remedia Deva la sfarsitul lunii trecute.
In prima jumatate a anului, vanzarile Remedia s-au majorat cu 29%, pana la 46 mil. lei (13,9 mil. euro). Profitul brut al companiei a urcat in aceeasi perioada cu 15%, la 1,4 mil. lei (0,42 mil. euro).
"Intotdeauna rezultatele pe semestrul doi au fost mai bune decat cele din prima parte a anului, pentru ca discounturile primite de la furnizori se inregistreaza la sfarsit de an", precizeaza Gabriel Banica.
Pentru acest an, compania si-a bugetat venituri totale de 124 mil. lei (36,4 mil. euro), cu 36% mai mari decat cele din anul precedent.
Cresterea vanzarilor ar urma sa se realizeze pe seama acoperirii mai bune la nivel national a retelei de distributie prin farmacii terte. De altfel, acest segment a contribuit cel mai mult la cresterea vanzarilor din primul semestru, acestea dublandu-si valoarea fata de aceeasi perioada din 2006. Compania mizeaza pe un profit brut de 2,24 mil. lei in acest an, cu 30% mai scazut comparativ cu cel obtinut anul trecut.
Distribuitorul farmaceutic Remedia Deva a preluat la inceputul lunii trecute depozitul de medicamente Depo-Med Targoviste, ajungand astfel la o retea de sapte unitati de depozitare, si a deschis alte 4 farmacii in care a investit 0,35 mil. euro, ducand numarul acestora la 42 de unitati. Compania va investi anul acesta 1,5 mil. euro intr-un nou centru logistic.
Actionarii companiei au aprobat divizarea societatii, pentru ca societatea sa se concentreze pe activitatea farmaceutica, din proces urmand sa se desprinda o companie imobiliara care sa gestioneze activele companiei, care sunt in curs de reevaluare.
Anul trecut, vanzarile companiei s-au majorat de 2,6 ori, la 84,4 mil. lei (24 mil. euro), dupa ce Remedia a fuzionat cu distribuitorul farmaceutic V.Tarus RoAgencies SRL. Cele doua societati erau controlate de actualul actionar majoritar al Remedia, cetateanul austriac Valentin Norbert Tarus, care detine si compania Tarus & Partners, importator austriac pe sectorul farmaceutic care activeaza in principal pe piata noastra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO