Burse - Fonduri mutuale

Reteta SIRA de batut Bursa: pariul “short” pe indicii americani

30.05.2010, 23:47 40

Investitiile "short" pe indicii americani au urcat fondurileOmninvest si Omnitrust, administrate de societatea SIRA, curandamente de peste 20%, in topul celor mai performante fondurimutuale in primele cinci luni ale anului.

"Cred ca asistam in prezent la o reintrare intr-o piata bear,care poate dura pana la doi sau trei ani. La fondurile pe care leadministram, am luat pozitii short pe indicii externi, vanzand peindicii americani, avand in vedere gradul mare de corelatie careexista intre piata romaneasca de actiuni si cea americana. In cazulfondului diversificat Omnitrust, mare parte din active sunt subforma de cash, fiind deschise pozitii short pe indicele americanStandard&Poors 500. Astfel am reusit sa evitam corectiile de pepiata locala", a spus Marius Olteanu, director executiv lasocietatea de administrare SIRA.

Luarea unei pozitii "short" pe un indice se face prin vanzareala termen de contracte derivate construite pe respectivul indice sireprezinta un pariu ca indicele va pierde din valoare intr-unanumit interval, fiind o strategie de investitii folosita pe untrend descendent al pietelor. 

In primele cinci luni, indicele BET, al celor mai lichide zececompanii de pe Bursa de la Bucuresti, s-a apreciat cu 6%, in timpce indicele celor cinci SIF-uri a pierdut aproape 15%.

Cele doua fonduri administrate de SIRA au active de 4,5 mil.leide la peste 4.400 de investitori. SIRA este controlata de grupulVienna International Holding in proportie de 65%, printreactionarii persoane fizice numarandu-se si Danila NicolaeAlexandru, ruda a fostului presedinte al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO