Burse - Fonduri mutuale

Rezultatele urca Socep la un nou maxim istoric

Rezultatele urca Socep la un nou maxim istoric

Click pentru imaginea intreaga

01.08.2008, 18:56 22

Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP) a fost una dintre putinele companii care au cunoscut o evolutie foarte buna in acest an la Bursa, in conditiile in care majoritatea emitentilor au inregistrat scaderi puternice.
Actiunile Socep au castigat ieri 2,4%, inchizand la un maxim istoric de 0,42 lei, dupa ce compania a publicat cu o zi inainte rezultatele financiare.
Operatorul portuar a raportat miercuri o cifra de afaceri de circa 30 mil. lei (8,4 mil. euro) pentru primul semestru, cu aproape 61% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 18,6 mil. lei (5,2 mil. euro). In plus, profitul net inregistrat de Socep pentru primele sase luni din acest an se ridica la 5,4 mil. lei (1,5 mil. euro), cu peste 70% peste castigul realizat in tot anul trecut, de 3,1 mil. lei (0,9 mil. euro) si de circa 33 de ori mai mare fata de profitul inregistrat in primul semestru al anului trecut, de 165.000 de lei (46.000 de euro).
De la inceputul anului actiunile operatorului portuar s-au apreciat cu 57%, crescand de la un pret de 0,268 lei/actiune la inceputul lui ianuarie. De altfel, titlurile Socep au avansat cel mai puternic in primul trimestru, atunci cand acestea au atins o crestere de aproape 50%.
In urmatoarele luni, actiunile companiei au oscilat intre 0,37 lei/actiune si 0,4 lei/actiune, pentru ca rezultatele foarte bune raportate pentru primul semestru sa duca pretul actiunilor Socep la un maxim de 0,42 lei/actiune.
Cel mai important actionar minoritar al operatorului portuar este Grupul DD Constanta (Celco), cu o detinere de 31,31%. Nicolae Dusu, presedintele Celco Constanta, a declarat saptamana trecuta pentru Ziarul Financiar ca investitia in Socep este una de portofoliu, o eventuala propunere de preluare urmand sa fie facuta in functie de evolutia actiunilor companiei.
"Cred ca la Socep exista un interes din partea unui investitor, pentru ca cineva tot cumpara. Este posibil ca Celco sa faca o oferta de preluare dupa rezultatele foarte bune si cresterile inregistrate de actiunile companiei de la inceputul anului", spune Adrian Caramiha.
Un alt actionar important al companiei este omul de afaceri constantean Stere Samara, care a cumparat in ultimele luni mai multe pachete de actiuni, ajungand sa detina direct si indirect 18% din capitalul Socep. Achizitiile realizate de Celco si Samara au contribuit la cresterea actiunilor. In prezent, valoarea Socep se apropie de 41 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO