Burse - Fonduri mutuale

Ruşii de la Mechel au triplat producţia Laminorul Brăila după primele nouă luni

Autor: Adrian Cojocar

03.11.2010, 16:29 46

Combinatul metalurgic Laminorul Brăila (LMRU) preluat recent degrupul rusesc Mechel, a realizat în primele nouă luni din acest ancirca 92.000 de tone de profile laminate, volum în creştere de treiori faţă de aceeaşi perioadă din 2009, se arată într-un raport alcompaniei.

În aprilie, Mechel a anunţat că a preluat combinatul LaminorulBrăila de la Donau Commodities printr-o tranzacţie în valoare de9,4 mil. euro.

"În 7 luni de activitate s-a investit în tehnologie şi mediupeste 800 mii euro. Scopul principal al investiţiilor estecreşterea volumului de producţie a profilelor laminate şi scădereacosturilor de producţie. De asemenea, un accent va fi pus pelărgirea ariei geografice a pieţelor de desfacere", spunreprezentanţii Mechel.

Laminorul Brăila este cel de-al patrulea combinat metalurgicdeţinut de Mechel în România, pe lângă cele de la Târgovişte (COS),Câmpia Turzii (INSI) şi de la Buzău, Ductil Steel, acesta din urmăfiind achiziţionat de ruşi la începutul anului 2008 într-otranzacţie de 142 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO