Burse - Fonduri mutuale

SAFI lansează un nou fond mutual după 11 ani

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

09.03.2014, 18:36 1279

SAFI Invest, societatea care administrează fondul închis FOA listat pe piaţa RASDAQ, a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru lansarea fondului de obligaţiuni SAFI Obligaţiuni. Acesta este primul fond de obligaţiuni din portofoliul administratorului şi primul nou produs după o pauză de aproape 11 ani. SAFI Obligaţiuni va avea ca bancă depozitară pe Libra Internet Bank.

Fondul Oamenilor de Afaceri (FOA, simbol bursier XFOA) dispune de active de 16,3 milioane de lei de la 88.000 de investitori. Listarea FOA pe piaţa RASDAQ în anul 2000 a avut rolul de a reorganiza Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri (FMOA), primul fond mutual de pe piaţa locală, înfiinţat în 1993. Falimentul Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri în 1996 a fost primul scandal care a zguduit piaţa fondurilor mutuale.

SAFI Invest este controlat de omul de afaceri Viorel Cataramă, direct cu 50,1% şi indirect cu 49% prin producătorul de mobilă Elvila. În ultimii ani, fondurile de obligaţiuni administrate de bănci au fost cele mai accesate de investitori care au plasat anul trecut o sumă record de peste 3 mld. lei în aceste fonduri. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO