Burse - Fonduri mutuale

Salvarea Greciei a adus creşteri de 2% în deschiderea şedinţei de la bursă

Salvarea Greciei a adus creşteri de 2% în deschiderea şedinţei de la bursă

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

27.10.2011, 10:53 272

Bursa a debutat astăzi cu aprecieri în medie de 2% pe principalele titluri de pe piaţă, după ce creditorii privaţi ai Greciei au agreat să reducă pretenţiile faţă de creanţele pe care le au asupra statului grec cu 50%, reducând astfel povara îndatorării acestuia cu 100 mld. euro. Capacitatea financiară a fondului de urgenţă, Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară, va fi crescută la 1.000 de miliarde de euro, pentru a ajuta printre altele creditorii privaţi, în special băncile, să-şi acopere pierderile.

Decizia a fost primită cu optimism de către pieţe, bursele europene consemnând la aceeaşi oră creşteri semnificative, în medie de 3%.

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) urcau cu 2%, la 0,4507 lei/unitate, în timp ce titlurile SIF Oltenia (SIF5) se apreciau cu 4%.

Acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au sărit şi astăzi cu 15%, pentru cea de-a şaptea şedinţă la rând şi cotaţia a ajuns la 1,4 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO