Burse - Fonduri mutuale

Scepticismul investitorilor ţine în corzi bursele

Scepticismul investitorilor ţine în corzi bursele

Autor: Roxana Pricop

15.10.2014, 00:03 757
Bursele europene au închis şedinţa de marţi în stagnare, iar America a deschis ziua de tranzacţionare în urcare, investitorii de peste Ocean revenind la sentimente mai bune după ce companiile şi-au publicat rezultatele financiare pe trimestrul al treilea.

La Bucureşti, lichiditatea s-a menţinut sub pragul de 10 milioane de euro, iar indicii bursieri au încheiat şedinţa în scădere. Din acţiunile incluse în indicele bursier BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, acţiunile Transelectrica au raportat cele mai mari scăderi, de minus 2%, urmate de acţiunile Romgaz, cu un minus de 1,16%, şi de cele ale BRD şi ale Băncii Transilvania.

WikiZF: Profilul companiei BRD

Indicele DAX a revenit pe scădere spre finalul şedinţei, după ce ministrul german al economiei a anunţat că a revizuit în scădere estimările privind avansul economic din 2014 şi 2015. El a prognozat o creştere a PIB de numai 1,2% în acest an, faţă de 1,8% anterior, din cauza înrăutăţirii contextului internaţional.

Peste Ocean, indicele american S&P 500 a deschis şedinţa de marţi cu o creştere de 0,65%, după ce luni a raportat un minus de 1,6%. JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a obţinut în trimestrul al treilea un profit de 5,6 miliarde de dolari, susţinut de veniturile operaţiunilor de trading, după pierderi de 380 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Bloomberg citat de Medifax.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Un sondaj făcut de Bank of America şi Merrill Lynch a scos la iveală faptul că doar 32% din administratorii de fonduri chestionaţi se aşteaptă la o revenire a economiei globale în următoarele 12 luni, cel mai slab punctaj din doi ani şi cu 20% sub rezultatele sondajului din septembrie. În acelaşi timp, aşteptările de profit s-au prăbuşit la minimul ultimilor 18 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO