Burse - Fonduri mutuale

Şeful Bursei de la Bucureşti: Volatilitatea va dura până la sfârşitul anului, dar este o oportunitate să faci bani. Viaţa fără emoţie este plictisitoare

Şeful Bursei de la Bucureşti: Volatilitatea va dura...

Autor: Radu Bostan

25.08.2015, 17:58 1857

Fluctuaţiile pe bursă, care a scăzut luni cu 6%, dar crescut marţi cu 3%, vor continua cel puţin până la sfârşitul acestui an, însă unii investitori deja au sesizat oportunităţile de a face profit, cumpărând acţiunile care s-au ieftinit temporar, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Şeful bursei a arătat că luni a fost o zi record, sistemul de tranzacţionare înregistrând peste 550.000 de ordine de la investitori, care au realizat aproape 16.000 de tranzacţii, un maxim absolut.

"Este clar că va urma o perioadă de volatilitate. Însă unii investitori ştiu că asta înseamnă şi oportunităţi. Ieri (luni - n. red.) am observat un număr semnificativ de ordine de cumpărare. Astfel, nu poate fi vorba despre o panică bursieră, din moment ce au existat oameni care au folosit conjunctura pentru a realiza tranzacţii profitabile", a spus Sobolewski.

El a adăugat că perioada de volatilitate va mai dura cel puţin până la sfârşitul acestui an, apreciind că evoluţia de luni a bursei a fost condusă nu de fundamente economice, ci de "emoţii."

"Viaţa fără emoţie este plictisitoare", a conchis şeful bursei.

Cele mai multe acţiuni de la Bucureşti şi-au revenit marţi după corecţiile dure de luni, titluri precum Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG) sau OMV Petrom (SNP) afişând creşteri de 3-4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO