Burse - Fonduri mutuale

Şeful Bursei de Valori Bucureşti vrea să facă recensământul investitorilor la fiecare şase luni

Şeful Bursei de Valori Bucureşti vrea să facă...

Autor: Roxana Pricop

10.12.2013, 00:08 533
Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat ieri, într-o întâlnire cu investitorii şi brokerii, cinci măsuri concrete la care lucrează în prezent pentru a alinia piaţa locală la standardele pieţelor de capital europene şi pentru a uşura accesul investitorilor.
 
Un nou program şi parametrii îmbunătăţiţi pentru brokerii care acţionează ca furnizori de lichiditate (market makeri), separarea operaţiunilor de tranzac­ţionare de cele din posttranzacţionare, modificarea structurii indicilor bursieri şi derularea unui sondaj la fiecare şase luni cu privire la structura investitorilor la bursă sunt măsurile pe care bursa a anunţat că le va aplica în următoarele şase luni pentru a aduce piaţa locală de capital mai aproape de standardele burselor mai dezvoltate din regiune.
 
Ieri, 9 decembrie, în cadrul celei de-a treia întâlniri lunare cu principalii jucători din piaţă organizate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu denumirea de Focus Investitori, Ludwik Sobolewski, directorul executiv al BVB, a anunţat primul plan concret de acţiune de la instalarea sa în funcţie.
 
Cinci măsuri vor fi implementate de bursă în următoarele şase luni. Unele dintre acestea se află deja în faza finală de aplicare, în timp ce altele au termen de concretizare mijlocul anului 2014. „Începând cu 3 ianuarie 2014 market-makerii vor funcţiona după noul program de tranzacţionare şi după parametrii noi. Tot de la 3 ianuarie vom avea o sesiune mai lungă de tranzacţionare, până la ora 18.00. Vom introduce o nouă fază în tranzacţionare prin care investitorii vor putea executa tranzacţii la preţ fix, modificare ce în prezent este spre avizare la autoritatea de reglementare“, a spus directorul executiv al BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO