Burse - Fonduri mutuale

Seful Cuprom a luat 9,5% din Electroarges

11.09.2008, 20:05 37

Horia Simu, proprietarul producatorului de cupru Cuprom Romania, a achizitionat saptamana trecuta un pachet de 9,47% din actiunile producatorului de aparate electrocasnice Electroarges Curtea de Arges (ELGS), in schimbul sumei de circa 1,8 mil. lei (circa 500.000 de euro).
"Nu consider ca este un moment bun pentru achizitii pe Bursa si ma astept ca piata sa scada in continuare. Investitia la Electroarges a fost o ocazie la limita de profitabilitate. Ma mai uit la niste oportunitati pe piata de capital, dar mai astept sa mai scada putin", spune Horia Simu, directorul general al Cuprom Romania.
El a mai precizat ca Electroarges nu este in prezent client al Cuprom si omul de afaceri nu vizeaza extinderea pe acest segment de activitate, cautand in continuare oportunitati in domeniul principal al sau.
Horia Simu mai controleaza pe Bursa prin intermediul vehiculelor de investitii, Rowat si Nordexo Manufacturing, pachetul majoritar la producatorul de ape minerale Lipomin Lipova (LIPO), respectiv producatorul autohton de cord metalic, sarme si cabluri, Cord Buzau (CORZ).
De asemenea, omul de afaceri mai controleaza prin intermediul companiei de constructii CCCF Bucuresti, pe care a preluat-o recent, constructorul SCT Bucuresti (SCTB), cu afaceri de 142,2 mil. lei (42,6 mil. euro) in 2007.
Pachetul de actiuni achizitionat zilele trecute de Horia Simu la Electroarges vine la numai o saptamana dupa ce Dumitru Tudor, unul dintre cei mai importanti investitori locali de pe Bursa, a cumparat 5,96% din actiunile producatorului de aparate electrice.
Recentele achizitii ale celor doi oameni de afaceri s-au derulat la un pret de circa 1 leu/actiune, nivel cu circa 20% peste cel de la finele anului trecut.
Electroarges a raportat pe primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de 41,3 mil. lei (11,2 mil. euro), in crestere cu 6,7% fata de perioada similara din 2007 si un profit mai mare cu 53%, de 1,5 mil. lei (circa 411.000 de euro).
Din actionariatul companiei mai fac parte Ion Gavrila, cu o participatie de 12,77% din actiunile Electroarges, firma de brokeraj GM Invest din Bucuresti, cu 5,15% din titluri, restul actiunilor fiind in mainile unor investitori care detin mai putin de 5% din companie. Titlurile Electroarges Curtea de Arges se tranzactionau pe parcursul zilei de ieri la un pret de 0,97 lei/actiune, nivel la care valoarea de piata a companiei se ridica la aproape 5,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO