Burse - Fonduri mutuale

Şeful producătorului de pompe Grundfos, cu afaceri de peste 3 mld. euro: Businessul din România creşte de două ori mai repede faţă de media grupului

Mads Nipper, CEO al grupului danez Grundfos

La nivel regional, România este a doua piaţă mare pentru noi din punctul de vedere al vânzărilor, după Ungaria, care ajunge la circa 20 de milioane de euro.

Mads Nipper, CEO al grupului danez Grundfos La nivel regional, România este a doua piaţă mare pentru noi din punctul de vedere al vânzărilor, după Ungaria, care ajunge la circa 20 de milioane de euro.

Autor: Andreea Neferu

22.10.2015, 00:08 1444

Mads Nipper, CEO al gru­pului danez Grundfos, unul dintre cei mai mari producători de pompe din lume, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde de euro, spune că economia ro­mâ­nească a reuşit în ultima perioadă să crească într-un ritm mult mai alert decât alte pieţe din Europa, motiv pen­tru care şi po­tenţialul pieţei este unul im­portant.

„Atât anul tre­cut, cât şi în 2015 România a reuşit să înregistreze o creş­tere economică supe­rioară altor ţări. Po­ten­ţialul este evident, ţara are toate şansele să înregistreze un avans chiar şi mai mare”, a spus Nipper, aflat într-o scurtă vizită în Bucureşti.

Nipper (49 de ani) a preluat anul trecut condu­cerea grupului Grundfos după ce anterior a lucrat timp de peste 20 de ani în cadrul produ­cătorului danez de jucării Lego, ocupând diverse funcţii, printre care şi cele de membru al consiliului de administaţie sau director de marketing. El a mai vizitat România atunci când lucra pentru Lego.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO