Burse - Fonduri mutuale

Seful WBS, ales in conducerea Bursei

Seful WBS, ales in conducerea Bursei

Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS

19.03.2007, 18:50 21

Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS, a fost ales in functia de membru al Comitetului Bursei de Valori Bucuresti in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.
Actionarii au mai adoptat o serie de modificari la Codul Bursei, care vor permite introducerea tranzactiilor cu instrumente financiare derivate.
Actionarii Bursei au mai dezbatut oportunitatea listarii actiunilor Bursei de Valori fara a se ajunge la o concluzie finala, iar discutiile privind modificarea comisioanelor pentru tranzactiile pe piata la vedere au fost amanate, o hotarare urmand a fi luata la Adunarea Generala a Actionarilor, care va aproba bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs.
Cristian Sima, noul membru in conducerea Bursei, a fost ales pe locul lasat liber dupa demisia din Comitetul Bursei a lui Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest. Cristian Sima este de profesie matematician si a lucrat pe pietele externe de capital. In urma cu circa trei ani Sima a lansat in Romania compania WBS, una dintre primele care ofereau investitorilor locali posibilitatea de a tranzactiona pe pietele externe. Aceasta face parte din grupul WBS, broker de la bursa din Londra. Ulterior, grupul WBS a inceput tranzactionarea si la Bursa de Valori Bucuresti prin achizitia unei societati de brokeraj.
WBS ocupa dupa primele doua luni ale anului locul 69 din 72 de societati in topul brokerilor de la Bursa de Valori cu tranzactii in valoare de 350.000 de euro si o cota de piata de 0,03%.
Pentru postul vacant de membru in Comitetul Bursei au mai candidat Mircea Botta, presedintele Romcapital Timisoara, Vasile Epure, presedintele Estinvest, Cornel Fumea, directorul BRD Secuities si Marius Plugaru, directorul Euro Invest Vision.
Printre punctele aprobate de actionari pentru lansarea pietei de instrumente financiare derivate s-au numarat comisioanele ce urmeaza sa fie practicate de Bursa pentru aceste tranzactii. Acestea sunt structurate pe trei niveluri, in functie de valoarea contractelor, fiind stabilite in suma fixa, si nu ca procent din valoarea contractelor. "Au fost stabilite comisioane competitive, care sunt mai mici decat cele ale Bursei din Sibiu", spune Stere Farmache, directorul Bursei de Valori.
Regulile noii piete de derivate vor fi trimise Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru avizare. "Nu putem sa dam in momentul de fata un termen pentru lansarea pietei de derivate", a mai declarat Farmache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO