Burse - Fonduri mutuale

Sibiul introduce derivatele pe Turbomecanica si Transelectrica

Sibiul introduce derivatele pe Turbomecanica si Transelectrica

Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu

31.05.2007, 18:52 13

Bursa de Marfuri din Sibiu va lansa la 1 iulie contractele derivate avand ca activ suport actiunile Turbomecanica si de la 1 octombrie va pune la dispozitie investitorilor tranzactionarea cu contracte la termen pe actiunile Transelectrica, potrivit conducerii Bursei. Noile contracte futures si options cu aceste active vor avea scadente la 3 si 6 luni.
"Am ales aceste actiuni pentru lichiditatea buna pe care au avut-o in ultima parte a anului trecut, atunci cand am luat decizia de introducere a lor pe piata la termen", spune Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.
Bursa la termen va lansa la 1 iulie si contractele derivate avand ca suport cotatia aurului, urmand ca in perioada urmatoare sa puna la dispozitie si tranzactii cu derivate pe pretul petrolului.
Tranzactiile pe indicii Sibex 9 si 18 n-au mai putut fi implementate pentru ca Bursa de Valori Bucuresti nu a dorit sa transmita datele in timp real necesare calcularii acestora Bursei de Marfuri. Intelistock, furnizor de date, cu care Sibiul incheiase un contract de furnizare a acestor date, nu si-a putut onora contractul pentru ca BVB-ul le-a interzis sa transmita mai departe datele care stau la baza calcularii indicilor Sibex, potrivit lui Ancuta.
"In ceea ce priveste tranzactiile cu actiuni spot, acestea ar putea fi lansate in ultimul trimestru din acest an sau inceputul anului viitor. Asteptam sa incheiem un protocol cu o bursa din strainatate care sper sa se realizeze cat mai repede. Primul venit va fi si primul servit", spune Teodor Ancuta. Actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu vor discuta la sfarsitul lunii viitoare schimbarea numelui in Sibex Exchange, cand va fi discutata si masura de renuntare la organizarea pe carti de bursa, respectiv schimbarea paginii de internet proprii.
"Suntem in discutii avansate cu doua societati de brokeraj si o banca in ceea ce priveste introducerea formatorilor de piata pe Sibiu, pe contractele cu lichiditate scazuta. Am depus in acest sens la CNVM regulamentul spre aprobare", a precizat Ancuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO