Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana a fost ieri în prim-plan pe bursă

SIF Banat-Crişana a fost ieri în prim-plan pe bursă

Autor: Stefan Musgociu

19.02.2013, 00:04 550

Bursa a scăzut ieri cu 0,49% (indicele BET-C), într-o piaţă unde acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au avansat cu 1,83% şi au înregistrat cel mai ridicat rulaj din ultimele luni după anunţul de vineri privind intenţia SIF Banat-Crişana de a prelua firma care administrează SIF Muntenia (SIF4).

Anunţul de vineri a dus la creşteri de aproximativ 2% pe acţiunile SIF Banat-Crişana şi SIF Mun­tenia în prima jumă­tate de oră, însă ulterior investitorii au vizat doar titlurile SIF Banat-Cri­şana. Interesul mai ridicat decât în alte şedinţe pentru acţiunile SIF Banat-Crişana s-a văzut în primul rând în volumul ridicat de tranzacţionare şi într-o mai mică măsură în evoluţia preţului.

Astfel, aceste acţiuni au deschis în creştere cu 2,6% pentru ca apoi pentru scurt timp să scadă cu 0,9%. După corecţia uşoară, preţul a revenit pe verde, iar la închiderea şedinţei, aceste acţiuni erau cotate la 1,336 lei, preţ în creştere cu 1,83%, şi înregistrau primul rulaj din piaţa principală, de 2,8 milioane de lei.

Acesta a fost cel mai ridicat rulaj înregistrat de acţiunile SIF Banat-Crişana din ultimele două luni.

"Imediat după deschiderea pieţei, SIF Banat-Crişana a reacţionat destul de bine, însă, ulterior, entuziasmul a mai scăzut", a afirmat Ciprian Bîrsan, trader la firma de brokeraj Transilvania Capital.

În acelaşi timp, titlurile SIF Muntenia au încheiat ziua în scădere cu 0,23%, la 0,86 lei, iar operaţiunile au cumulat doar 314.000 de lei. Aceste titluri au debutat pe un plus de 1,7%, însă apoi au început să revină treptat spre nivelul de vineri.

La finalul şedinţei, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Proprietatea, staţiona la nivelul de vineri.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în creştere cu 0,12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO