Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana a ieşit din acţionariatul BCR, după o vânzare de 17 mil. euro

SIF Banat-Crişana a ieşit din acţionariatul BCR, după o vânzare de 17 mil. euro

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

11.04.2012, 10:20 957

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat, miercuri, că a vândut către Erste ultimele acţiuni pe care le avea la BCR, pachet pentru care urmează să încaseze 72,8 milioane lei (16,6 milioane euro).

Societatea a încasat anul trecut de la Erste Group 50,7 milioane lei (11,6 milioane euro) şi a primit un pachet de aproximativ 0,45% din acţiunile băncii austriece. În februarie, SIF Banat-Crişana a mai cedat un pachet de acţiuni BCR, pentru care a primit 0,59% din acţiunile Erste şi urma să mai încaseze 72,8 milioane lei cash pentru ultimele titluri BCR pe care le mai avea.

SIF Banat-Crişana a semnat, pe 8 noiembrie, cu Erste Group Bank contractul care vizează valorificarea pachetului de acţiuni deţinut la Banca Comercială Română.

Conform contractului, în schimbul pachetului total de 6% din acţiunile BCR, societatea urma să încaseze 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) în numerar şi să primească un pachet reprezentând aproximativ 1% din titlurile Erste.

SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3) sunt singurele SIF-uri care au vândut anul trecut integral pachete de acţiuni BCR către Erste. Fiecare dintre ele a primit în schimbul a 6% din titlurile BCR o componenţă cash de 123,6 milioane lei şi aproape 1% din acţiunile Erste.

SIF Muntenia (SIF4) mai are de încasat tot o componentă cash, de aproape 53,5 milioane lei.

Spre deosebire de celelalte patru societăţi de investiţii, SIF Oltenia (SIF5) nu a vândut acţiuni BCR şi a participat la majorarea de capital social derulată de bancă.

Erste deţine 92,26% din acţiunile BCR, iar SIF Oltenia are aproape 6,59%.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au încheiat şedinţa bursieră de marţi în creştere cu 0,49%, la 1,03 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii este de 565,3 milioane lei (129,3 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO