Burse - Fonduri mutuale

SIF Muntenia propune acţionarilor două variante de dividend: 50 sau 100 mil.lei

SIF Muntenia propune acţionarilor două variante de...

Autor: Roxana Pricop

05.03.2013, 18:04 1289

Administratorul SIF Muntenia (SIF4) a propus acţionarilor să aleagă între două variante de dividend pe care să le distribuie din profitul de 127 milioane de lei făcut anul trecut.

Prima variantă presupune că acţionarilor să le fie distribuite dividende în cuantum total brut de 52,45 milioane de lei sau de 0,065 lei/acţiune, restul de 74,8 milioane de lei urmând să fie păstrat de SIF sub formă de rezerve. A doua variantă este mai generoasă cu acţionarii pentru că propune distribuţia unei sume brute de 108,1 milioane de lei (0,134 lei/acţiune) sub formă de dividende, şi trecerea la rezerve a unei sume de 19,1 milioane de lei.

Anul trecut, SIF Muntenia a distribuit un dividend brut de 0,081 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, însă la cererea acţionarilor, societatea a mai distribuit un dividend special de 0,122 lei/acţiune, din sumele rămase la dispoziţia SIF ca urmare a neridicării dividendelor cuvenite până în 2008 de către o parte dintre acţionari în termenul legal de trei ani. Astfel, suma totală brută distribuită de SIF4 sub formă de dividende a fost anul trecut de 163 milioane de lei.

Acţionarii sunt convocaţi în AGA pe 25 aprilie pentru a aproba una dintre cele două variante de dividend propuse de SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Şi SIF Banat-Crişana a propus mai multe variante de dividend lăsând acţionarii să aleagă varianta cea mai avantajoasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO