Burse - Fonduri mutuale

SIF Muntenia şi-a bugetat un profit cu 9% mai mic

Autor: Stefan Musgociu

19.03.2012, 00:00 95

Profitul brut al SIF Muntenia (SIF4) ar urma să scadă în acest an cu aproape 9%, la 76 milioane lei (17,3 milioane euro), iar veniturile sunt estimate să coboare cu 45%, la 108,1 milioane lei (24,68 milioane euro), în condiţiile în care societatea va fi mai prudentă în vânzarea unor participaţii.

Mai mult de o treime din veniturile de anul trecut au provenit din banii încasaţi pe o parte din acţiunile BCR vândute către Erste, acţionarul majoritar al băncii.

Societatea a cedat anul trecut către Erste cea mai mare parte a acţiunilor BCR pe care le deţinea şi a primit în schimb 0,67% din titlurile băncii austriece şi 70,1 milioane lei. În februarie, SIF a mai cedat o parte din acţiunile BCR în schimbul a 0,38% din titlurile Erste şi mai rămâne cu un pachet pe componenta cash, pentru care va încasa aproape 53,5 milioane lei.

La finalul tranzacţiei, SIF Muntenia va deţine aproape 1% din acţiunile Erste. Reprezentanţii SIF spun că vânzarea de acţiuni nu este oportună în această perioadă şi că acestea se vor face cu mare prudenţă în scopul restructurării portofoliului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO