Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania, cel mai ridicat profit dintre SIF-uri

18.04.2007, 17:35 15

Prezenta mai puternica pe piata de capital de la inceputul acestui an a determinat SIF Transilvania sa obtina cel mai mare profit net dintre SIF-uri in primul trimestru, de circa 33,4 milioane de lei (9,9 milioane de euro).
Profitul SIF Transilvania de pe primele trei luni este de circa 200 de ori mai ridicat fata de castigul din aceeasi perioada a anului trecut, cand, fara tranzactii importante, societatea obtinuse un profit net de 0,17 milioane de lei.
Castigul inregistrat de SIF Transilvania la finalul lunii martie este cu 33,7% sau cu 8,4 milioane de lei (2,5 milioane de euro) peste nivelul de la sfarsitul primelor doua luni ale anului. Profitul pe actiune al SIF Transilvania este de 0,0611 lei/actiune.
Ieri, ultimul pret de la Bursa al actiunilor a fost de 3,78 lei/actiune.
SIF Transilvania a avut o singura tranzactie mai mare luna trecuta, cea prin care si-a vandut participatia de 20,7% de la compania de constructii hidrotehnice Socot Targu-Mures. SIF a incasat 6,9 milioane de lei (2 milioane de euro) pe actiunile de la Socot.
Societatea a profitat si de listarea pe Bursa a actiunilor companiei de turism balnear Turism Felix si a vandut un pachet de 0,19% din actiunile firmei, pentru 0,26 milioane de euro la preturile la care sunt tranzactionare in prezent actiunile. In acelasi timp, SIF Transilvania a inceput sa cumpere actiuni la Petrom, societatea achizitionand pe parcursul lunii trecute 0,03% din titlurile companiei petroliere. Pachetul de la Petrom valoreaza 2,5 milioane de euro la ultimul pret de la Bursa.
Dintre SIF-uri, doar SIF Muntenia nu a prezentat rezultatele pe primul trimestru.
SIF Oltenia ocupa locul al doilea in topul profitului la SIF-uri, cu un profit net de 30,5 milioane de lei (9 milioane de euro).
Celelalte SIF-uri au raportat profituri nete de 2,1 milioane de euro (SIF Moldova) si de 1,6 milioane de euro ( SIF Banat-Crisana).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO