Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania prinde actiunile din cadere

29.08.2008, 19:36 31

Actiunile companiilor de turism THR Marea Neagra (EFO) si Turism Felix (TUFE) inregistrau pe parcursul zilei de ieri cele mai mari cresteri de pe Bursa, cu o apreciere de peste 12% fiecare, dupa ce actionarul majoritar al acestora, SIF Transilvania, a cumparat in ultimele zile actiuni ale celor doi emitenti.
Societatea de investitii financiare a fost raportata zilele trecute cu primele tranzactii de cumparare din ultimul an si jumatate pe actiunile THR Marea Neagra, achizitionand in doua sedinte circa 35.000 de titluri ale companiei hoteliere la preturi cuprinse intre 1,1 lei si 1,29 lei/actiune.
In vara anului trecut, SIF Transilvania a vandut un pachet de 10,8 mil. actiuni THR Marea Neagra la un pret de 1,73 lei/actiune, cu circa 40% mai ridicat decat cel la care a intrat recent la cumparare.
Pe fondul achizitiilor realizate de SIF Transilvania, actiunile firmei hoteliere din Constanta au urcat cu circa 35% in ultima saptamana.
De asemenea, SIF Transilvania a continuat sa achizitioneze titluri Turism Felix (TUFE), fiind raportata ca a cumparat miercuri 5.000 de actiuni la un pret mediu de 0,465 lei/actiune.
SIF Transilvania si SIF Oltenia au intrat la finele anului trecut la cumparare pe actiunile Turism Felix, dupa ce in perioada martie-iunie acestea au vandut masiv actiuni ale companiei de turism, la preturi, ajustate cu majorarea de capital, cuprinse intre 0,9 lei si 1 leu/actiune.
Alte actiuni luate in vizor de SIF Transilvania sunt cele ale producatorului de textile Siretul Pascani (SRT), la care societatea de investitii financiare a achizitionat si miercuri un pachet de 0,6 mil. actiuni la un pret mediu de 0,0595 lei/actiune.
De la inceputul lunii iunie, SIF Transilvania a cumparat peste 3,8 mil. de actiuni Siretul Pascani, pentru care a platit circa 67.000 de euro. Aceste titluri au inregistrat miercuri un avans de peste 10%, pana la 0,06 lei/actiune.
SIF Oltenia a cumparat de la inceputul acestei saptamani prin intermediul societatii Oltenia Leasing, pe care o controleaza, peste 212.000 de actiuni proprii, pentru care a platit circa 95.000 de euro.
De cealalta parte, SIF Moldova a vandut miercuri un pachet de 100.000 de titluri Mecanica Ceahlau la un pret mediu de 0,33 lei/actiune.
Actiunile celor cinci SIF-uri au scazut puternic pe Bursa in acest an, pierzand in medie 60%, in conditiile in care majoritatea societatilor pe care acestea le au in portofolii au inregistrat la randul lor corectii puternice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO