Burse - Fonduri mutuale

SIF3: Nu putem estima efectele anularii majorarii de capital

20.10.2008, 18:42 27

SIF Transilvania (SIF3) sustine ca nu poate estima consecintele hotararii de anulare a majorarii capitalului din 2007 decat dupa pronuntarea unei decizii irevocabile si definitive si spune ca investitorii care au tranzactionat actiunile SIF3 au fost informati de existenta procesului cu Daniel Stoica.

"Consiliul de Administratie al SIF Transilvania nu poate si nu are dreptul legal sa estimeze "implicatiile de fapt si de drept ce pot fi generate de anularea definitiva si irevocabila (a deciziei de majorare a capitalului - n.r.) si a actului aditional la actul constitutiv al societatii, conform solicitarii CNVM", sustin reprezentantii SIF3 intr-o raportare catre Bursa de Valori Bucuresti.
Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat vineri pentru ZF ca, in cazul in care decizia Curtii de Apel Brasov ar ramane definitiva si irevocabila in urma judecarii recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie, societatea si-ar injumatati numarul de actiuni, operatiune care s-ar rasfrange asupra tuturor actionarilor de la o data viitoare.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a cerut vineri reprezentantilor SIF Transilvania sa intocmeasca de urgenta un raport in care sa informeze investitorii cu privire la consecintele pe care le-ar putea implica anularea definitiva si irevocabila a majorarii capitalului decisa anul trecut, urmand ca, pe baza acelui raport, sa se hotarasca reluarea tranzactionarii actiunilor SIF3.
Conducerea SIF Transilvania sustine ca numai o decizie definitiva si irevocabila a instantei poate fi mentionata in Registrul Comertului pentru anularea majorarii capitalului. In acelasi timp, SIF Transilvania sustine ca a anuntat investitorii cu privire la toate procesele in care este implicata ca urmare a hotararilor privind majorarea capitalului.
"Odata ce s-a permis tranzactionarea actiunilor gratuite, se cunostea din rapoartele curente ale SIF Transilvania faptul ca pe rolul instantelor se mai afla o cerere de constatare a nulitatii absolute a hotararii AGEA din aprilie 2007, cerere introdusa de un actionar semnificativ al grupului Cocor, respectiv Daniel Stoica", sustin reprezentantii SIF3.
SIF Transilvania a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva hotararii Curtii de Apel Brasov, care a anulat joi majorarea de capital realizata in 2007, la cererea lui Daniel Stoica, administrator al firmei Cocor Bucuresti.
In aprilie 2007, AGA SIF Transilvania a aprobat dublarea capitalului social, de la 54,6 mil. lei la 109,2 mil. lei, prin capitalizarea profitului din 2006 si distribuirea de actiuni gratuite. Majorarea a fost contestata mai intai de Cocor si apoi de Daniel Stoica. La sfarsitul lunii iunie, SIF Transilvania a castigat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procesul cu firma din Bucuresti, iar CNVM a deblocat actiunile gratuite emise in cadrul majorarii capitalului, desi procesul cu Daniel Stoica era inca in derulare. Dupa deblocarea actiunilor din majorare, cotatia acestora pe Bursa a scazut cu peste 50%, de la 1,1 lei la inceputul lui iulie, la 0,47 lei in sedinta de joi. Titlurile SIF3 sunt suspendate incepand de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO