Burse - Fonduri mutuale

Simerom cere 4,68 milioane de euro de la actionari

12.02.2007, 17:04 38

Actionarii companiei sibiene Simerom , specializata in productie de utilaje de prelucrare a metalului la rece, se vor intruni in cadrul Adunarii Generale de la jumatatea lunii viitoare pentru a discuta majorarea capitalului social cu peste 15,8 milioane de lei (4,68 milioane de euro) prin aport din partea actionarilor societatii. Astfel, capitalul social al Simerom ar urma sa creasca de 5,5 ori, pana la valoarea de 19,3 milioane de lei (5,71 milioane de euro).
In vederea acestui proces, ar urma sa fie emise un numar de peste 6,3 noi actiuni, la valoarea nominala de 2,5 lei. Simerom este controlata de Ioan Baltag, care detine peste 55% din actiuni, SIF Transilvania avand o participatie de circa 30% din companie. Actiunile Simerom Sibiu sunt cotate pe piata RASDAQ, ultimul pret la care acestea s-au tranzactionat fiind de 2,5 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de circa 0,66 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO