Burse - Fonduri mutuale

Siretul Pascani are 2 mil. euro sa joace la Bursa

27.06.2006, 19:21 18

Producatorul de textile Siretul Pascani va cere aprobarea actionarilor pentru a mandata Consiliul de Administratie sa investeasca suma de 2 milioane de euro in achizitii de actiuni. Siretul Pascani nu are in prezent un actionar majoritar, actionarii principali ai companiei fiind SSIF Broker si SIF Transilvania.
Societatea a cerut aprobarea in cadrul Adunarii Generale Extraordinare convocate pentru data de 22 iulie si pentru a putea realiza vanzarea unor cladiri neutilizate in procesul de productie. Investitiile pe piata de capital ar urma sa fie finantate in principal cu sumele incasate in urma acestor vanzari. La finalul lunii martie, Siretul avea in numerar si in conturi la banci 2,97 mil. lei (0,8 mil. de euro).
"Siretul a ajuns intr-o faza de dezvoltare care-i permite realizarea unei politici mai agresive decat pana in prezent. Noi incercam sa stabilim strategia societatii pe o perioada de trei ani de zile, iar intre variantele pe care le avem in vedere se afla si aceasta, a investitiilor pe piata de capital. Nu inseamna neaparat ca va fi utilizata. Am cerut aprobarea actionarilor pentru ca vrem sa fim pregatiti astfel incat sa putem lua decizii rapide", a precizat Dan Berinde, presedintele consiliului de administratie al Siretul. El a mai spus ca vanzarea cladirilor nu se va realiza decat daca societatea va avea nevoie de bani pentru planurile de dezvoltare.
"Este vorba de niste cladiri foarte putin utilizate si in care nu se desfasoara activitate de productie. Suntem in prezent intr-un stadiu de evaluare a acestora" a adaugat Berinde.
Siretul Pascani a incheiat pe profit primul trimestru al anului, cu un castig de circa 73.000 de euro (0,26 milioane de lei), fata de o pierdere de 80.000 de euro (aproape 0,3 milioane de euro) in perioada similara a anului trecut.
Actiunile Siretul sunt listate la Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO