Burse - Fonduri mutuale

Socep va renunta la 22% din angajati pana in iunie

07.04.2009, 15:53 34

Consiliul de Administratie al Socep Constanta (SOCP) a aprobat disponibilizarea unui numar de 126 de salariati, reprezentand circa 22% din numarul total de angajati ai companiei.

Conform unui raport emis de operatorul portuar, motivul principal pentru scaderea numarului de personal este reprezentat de diminuarea drastica a activitatii in terminalul containere in primul trimestru din acest an. In perioada ianuarie - martie 2009, sectia de containere a Socep a inregistrat un trafic cu 43% mai mic fata de perioada similara a anului trecut. Programul de disponibilizare se va desfasura in perioada mai - iunie a acestui an.
Socep si-a bugetat pentru acest an un profit net de 1,5 mil. lei, in scadere de peste patru ori fata de rezultatul inregistrat in 2008, de 7,1 mil. lei (1,9 mil. euro). Veniturile societatii sunt prognozate sa se reduca cu 26%, la 46 mil. lei (10,7 mil. euro), fata de nivelul inregistrat anul trecut, de 62,4 mil. lei (17 mil. euro). Scaderea veniturilor si profiturilor companiei estimata pentru acest an vine pe fondul efectelor incetinirii economice la nivel intern, cat si international.
La inceputul anului trecut operatorul portuar a beneficiat de un context economic favorabil, caracterizat prin cresterea traficului maritim, ceea ce a dus la rezultatele exceptionale inregistrate de companie in 2008.
Cei mai importanti actionari ai Socep sunt Celco Constanta, cu o detinere de 31,3% din companie si Stere Samara, cu un pachet de 10,51%.
Titlurile Socep Constanta se tranzactionau in sedinta de ieri la un pret de 0,154 lei/actiune, cu 3,75% sub nivelul de referinta. La acest pret, capitalizarea societatii se ridica la circa 53 mil. lei (12,7 mil. euro).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO