Burse - Fonduri mutuale

Softbinator Technologies a cerut aprobarea acţionarilor pentru emiterea unor obligaţiuni de maximum 20 mil. lei pentru investiţii

Softbinator Technologies a cerut aprobarea acţionarilor...

Autor: Tibi Oprea

05.09.2022, 12:13 139

Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare software axate în principal pe blockchain, inteligenţă artificială şi DevOps, a convocat acţionarii în data de 12 octombrie 2022 pentru a aproba derularea unui program de emisiune de obligaţiuni corporative neconvertibile, cu o valoare totală maximă de 20 mil. lei.

Fiecare obligaţiune ar urma să fie emisă cu o valoare nominală de 100 lei, cu o scadenţă de minimum 3 ani şi maximum 7 ani, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă anuală de până la 15%, pentru a fi oferite investitorilor prin intermediul unui plasament privat sau a unei oferte publice.

Al doilea punct de pe ordinea de zi a acţionarilor se referă la derularea unui program de emisiune de obligaţiuni corporative neconvertibile cu o valoare totală de maxim 5 milioane de euro, fiecare obligaţiune urmând a fi emisă cu o valoare nominală de 100 euro per obligaţiune, cu o scadenţă de minimum 3 ani şi maximum 7 ani, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă anuală de până la 10%, pentru a fi oferite investitorilor prin intermediul unui plasament privat sau a unei oferte publice.

„Emisiunea obligaţiunilor se va putea realiza în funcţie de condiţiile de piaţă şi de nevoile de finanţare ale Societăţii, în cadrul unei singure emisiuni de obligaţiuni sau prin intermediul mai multor emisiuni, în cadrul unui program de ofertă”, notează compania în convocator.

Softbinator a mai cerut aprobarea acţionarilor pentru mandatarea „Consiliului de Administraţie de a identifica oportunitatea unor noi investiţii în alte societăţi, de a negocia şi încheia tranzacţii privind achiziţia de participaţii în alte societăţi, precum şi de alte active financiare, cu plata în cash sau acţiuni ale Societăţii, în limita a 20.000.000 lei cumulat, până la data de 31.12.2025”.

Softbinator Technologies a raportat la nivel individual un profit net de 1,9 mil. lei în primul semestru din 2022, în urcare cu 35% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, la afaceri de 8 mil. lei, plus 18,6%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

La nivel consolidat, compania a realizat în primele şase luni din 2022 venituri totale de 16,8 milioane de lei, un profit brut de 4,6 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţele înregistrate de companiile Softbinator Technologies, Wise-Up, Ixperi, şe-spres-ohţ şi Digital Tailors.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO