Burse - Fonduri mutuale

Target Capital recomanda "cumparare" pe actiunile Armax Gaz si Aerostar

Target Capital recomanda "cumparare" pe actiunile Armax Gaz si Aerostar
27.07.2009, 19:15 64

Pentru Armax Gaz, companie care activeaza in domeniul gazifer si petrolier, analistul vede un pret tinta de 0,1 lei/actiune, cu 75% peste cotatia actuala a actiunilor ARAX, de 0,0571 lei pe titlu.

Armax Gaz este cea mai tranzactionata actiune de pe piata RASDAQ, procentul de actiuni din capital transferate anual prin intermediul Bursei fiind similar cu cel al SIF-urilor.

De la inceputul anului, actiunile Armax au avansat cu 9,6%, in vreme ce in al doilea trimestru titlurile au sarit cu 40,3%. In luna martie, titlurile companiei au inregistrat minimul istoric, de 0,0322 lei/actiune.

"Din a doua jumatate a lunii martie si pana in prezent, evolutia bursiera a ARAX a fost favorabil influentata de rally-ul bursier intern, pe fondul ameliorarii climatului bursier international, in contextul amplificarii semnalelor de stabilizare macroeconomica la nivelul Statelor Unite, cu efecte benefice pe plan mondial", se arata in raportul de analiza.

Conform raportului, cifra de afaceri a companiei a avansat in perioada 2004 - 2008 cu o rata medie anuala de 17%, pe fondul evolutiei ascendente a comenzilor din partea principalilor clienti. In primul trimestru din acest an afacerile Armax au avansat cu 19% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 7,8 mil. lei, in vreme ce profitul societatii a avansat cu 38% fata de primul trimestru din 2008, pana la 0,5 mil. lei.

"Pe termen mediu si lung perspectivele sunt favorabile pentru evolutia sectorului energetic din Romania, in contextul implementarii Politicii Energetice a Uniunii Europene. Perspectivele favorabile pentru industria echipamentelor pentru petrol si gaze pe plan intern sunt sustinute si de proiectele de realizare a unor retele de transport hidrocarburi din Marea Caspica si Orientul Mijlociu in tarile europene", spune Radulescu.

Armax Gaz este cea mai tranzactionata actiune de pe piata RASDAQ. In prezent, capitalizarea societatii se ridica la circa 38,4 mil. lei (9 mil. euro).

Pentru producatorul de aeronave spatiale Aerostar Bacau, casa de brokeraj mentine recomandarea de cumparare si stabileste un pret tinta de 0,803 lei/actiune, cu 53% peste cotatia actuala, de 0,525 lei/actiune. Cu toate acestea, fata de ultima analiza analistul a revizuit in scadere cu 5% pretul tinta pe 12 luni, de la un nivel de 0,846 lei/actiune. Actiunile Aerostar au o lichiditate destul de scazuta pe Bursa.

"Industria aeronautica mondiala a resimtit din plin actuala criza economico-financiara. Cu toate acestea, compania a reusit sa raspunda provocarilor industriei aeronautice mondiale foarte bine, dat fiind ca exporturile au crescut in primul semestru cu 39%", se arata in raportul de analiza.

Aerostar a inregistrat in primul semestru un profit de aproape 1,4 mil. lei, cu 48% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO