Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa îşi consolidează controlul la Plastsistem

Dorel Goia, preşedintele Tera­plast

Dorel Goia, preşedintele Tera­plast

Autor: Roxana Pricop

02.11.2015, 00:03 524
Producătorul de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa (TRP) a achiziţionat o participaţie de 19% din capitalul subsidiarei Plastsistem, specia­lizată în producţia de panouri termo­izo­lante. Teraplast a ajuns astfel să con­troleze 98% din societate.

„Businessul Plastsistem este al doilea ca mărime în grupul Teraplast, după linia de business instalaţii şi ame­na­jări”, a spus Dorel Goia, preşedintele Tera­plast.

Compania nu precizează valoarea achiziţiei şi nici identitatea vânzătorilor. Potrivit informaţiilor de la registrul co­mer­ţului, circa 21% din capitalul Plastsistem era deţinut de persoane fizice, anterior tran­zacţiei.

Teraplast a devenit acţionar majo­ritar cu o participaţie de 70,42% în com­pania Plastsistem în anul 2007. Com­pania a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de circa 44,5 mil. lei, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Plastsistem şi-a bugetat pentru întreg anul 2015 o cifră de afaceri de 133 de milioane de lei, cu o treime mai mare faţă de anul trecut. În 2014, compania a raportat un profit net de 4,6 mil. lei la afaceri de 99 milioane de lei. Compania are o fabrică în parcul industrial Teraplast de la Sărăţel, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Acţiunile TRP au închis şedinţa de vineri în creştere cu 2,2% până la o co­taţie de 0,626 lei/titlu. Faţă de începutul anului, acţiunile TRP au câştigat 174%, fiind alimentate de achiziţiile prin­ci­pa­lilor acţionari. Principalul acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu o participaţie de 46,7% din capital, urmat de fondul de investiţii finlandez KJK Fund II, cu o deţinere de 10% din capital, potrivit celor mai recente date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO