Burse - Fonduri mutuale

THR Marea Neagra vinde active de 16 mil. euro

09.12.2008, 18:21 28

Compania hoteliera THR Marea Neagra (EFO), controlata de SIF Transilvania, a anuntat ca va scoate la vanzare active de aproximativ 15,9 mil. euro, fara TVA, ca urmare a actualizarii strategiei de restructurare si dezvoltare a companiei pentru perioada 2008-2012.

Activele urmeaza sa fie scoase la vanzare prin licitatie publica cu strigare, fiind vorba de terenuri, imobile si constructii aflate in proprietatea THR.
De asemenea, compania a actualizat valoarea celor trei proiecte de investitii pe care compania intentioneaza sa le deruleze in perioada 2009-2011, valoarea totala a acesta ridicandu-se la aproximativ 17 mil. euro.
Proiectele de investitii vizeaza reclasificarea de la o stea si doua stele la patru stele a complexurilor hoteliere Cleopatra din Saturn, respectiv Bran-Brad-Bega din Eforie Nord. Termenele de finalizare a celor doua noi complexuri hoteliere este mai 2009. Cel de-al treilea proiect, in valoare de 5,5 mil. euro, vizeaza de asemenea reclasificarea complexului hotelier Narcis din Saturn la patru stele, termenul de finalizare a lucrarilor fiind mai 2011.
In vara acestui an, compania anunta reclasificarea unui al patrulea complex hotelier, Neptun din statiunea Eforie Nord, de aceasta data fiind vorba de o investitie de 2 mil. euro, pentru acest proiect nefiind inca anuntata o actualizare a investitiei.
Compania a aprobat de asemenea bugetul rectificat pentru anul in curs, profitul estimat pentru 2008 fiind de 7,2 mil. lei (1,8 mil. euro), in crestere cu 75% fata de profitul estimat la inceputul acestui an, care atingea nivelul de 4,36 mil. lei.
Cresterea profitului se datoreaza in principal majorarii veniturilor companiei, care de asemenea au depasit nivelul estimat de companie la inceputul lui 2008. Compania va incheia acest an cu venituri de 60,8 mil. lei (16 mil. euro), in crestere cu aproximativ 25% fata de nivelul de 48,6 mil. estimat pentru acest an. Cheltuielile companiei se vor ridica in acest la peste 52,2 mil. lei (13,7 mil. euro). La noua luni, compania a raportat un profit net de 15,33 mil. lei si venituri totale de 60,38 mil. lei.
Compania are o capitalizare de 38,1 mil. euro, la un pret de 0,77 lei/actiune.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO