Burse - Fonduri mutuale

Titlurile Cemacon au castigat 15% in prima zi pe Bursa

Titlurile Cemacon au castigat 15% in prima zi pe Bursa
06.04.2010, 23:04 52

Actiunile producatorului de materiale de constructii CemaconZalau (CEON) au sarit in prima zi de tranzactionare la categoria aII-a a Bursei de Valori Bucuresti cu 14% si au ramas faravanzatori. Anterior, titlurile companiei erau tranzactionate pepiata RASDAQ.

"Sunt doua scenarii care puteau conduce la aceasta evolutie. Orispeculeaza cineva momentul, ori sunt fonduri de investitii carecumpara acum pentru ca inainte nu aveau voie sa achizitionezetitluri ca nu erau listate pe o piata reglementata. Toatecompaniile din domeniu au potential de crestere pentru ca incepeusor sa se vada iesirea din criza si aversiunea la risc scade",spune Octavian Molnar, directorul IFB Finwest.

Compania si-a bugetat pentru acest an un profit net de 3,2 mil.lei (0,79 mil. euro), in crestere cu 76,6% fata de castigulinregistrat anul trecut, care s-a cifrat la 1,83 mil. lei (circa432.000 de lei). Totodata, veniturile totale ale Cemacon suntasteptate sa urce in 2010 cu 18,7%, la 38,5 mil. lei (9,4 mil.euro). Productia fizica ar urma sa se majoreze anul acesta cu 32%,la circa 178.000 mc de blocuri ceramice, ca urmare a punerii infunctiune incepand cu luna iulie a fabricii de la Recea, in carecompania a investit anul trecut 17 mil. euro.

Valoarea contabila a Cemacon s-a dublat la finele anului trecut,ajungand la 67,4 mil. lei (15,8 mil. euro), ca urmare a unui plusde 33,2 mil. lei (7,8 mil. euro) rezultat din reevaluareaterenurilor detinute de companie.

Cei mai importanti actionari ai Cemacon sunt Broker Cluj (BRK),cu 11,2% din actiuni, urmata de doua fonduri straine fiecare cucirca 10% din capital, respectiv olandezii de la MEI si fondulamerican Artio Global (fostul Julius Baer). Directorul general alfirmei Ioan Crehul detine aproape 6% din actiuni, iar SIF Munteniaare 5% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO