Burse - Fonduri mutuale

Topul revenirilor pe Bursă în iunie

Topul revenirilor pe Bursă în iunie
21.06.2010, 23:39 16

Titlurile companiilor din sectorul construcţiilor precum CemaconZalău (CEON), Dafora Mediaş (DAFR) şi Condmag Braşov (COMI) auînregistrat în ultimele două săptămâni printre cele mai puternicereveniri de pe piaţa locală, chiar şi de peste 40%, devansândastfel titlurile din sectorul financiar sau cel energetic.

"Acţiunile Condmag, Dafora şi Armax sunt acţiuni care sedesprind din spectrul pieţei şi datorită gradului mare devolatilitate, investitorii încearcă să intre la speculaţie peaceste titluri. Sunt societăţi bune fundamental şi cu potenţial decreştere, dar aprecierea are un caracter mai mult speculativ.Acelaşi lucru se întâmplă însă şi când piaţa evoluează în scădere.Corecţiile pe aceste titluri se amplifică", a explicat OvidiuŞerdean, broker în cadrul societăţii de intermediere IFBFinwest.

Societăţile financiare au înregistrat în această perioadăcreşteri cuprinse între 22,8% pe acţiunile SIF Muntenia (SIF4) şi34,6% pe titlurile SIF Oltenia (SIF5), în timp ce aprecierea peBET-FI a depăşit 30%. Dintre titlurile bancare, doar acţiunileErste Bank (EBS) s-au clasat în top 20, cu o revenire în aceastăperioadă de 18,4%.

"În utlima vreme, băncile nu se mai numără printre favoriteledin piaţă, pentru că şi-au pierdut din volatilitate. În continuarecred că o să vedem aprecieri ceva mai mari pe titlurile volatile,în special pe emitenţii cu activităţi conexe sectorului energetic",a încheiat Şerdean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO