Burse - Fonduri mutuale

Tradeville intră pe piaţa creditelor pentru investitori

Autor: Andrei Chirileasa

21.09.2010, 23:55 23

Firma de brokeraj Tradeville (fosta Van­guard), cel mai mareintermediar de tranzacţii bur­siere online, a lansat o linie decredit proprie des­tinată clienţilor care doresc să realizezetranzacţii în marjă pe Bursă.
"SMART este un serviciu destinat inves­ti­to­rilor activi, caredeţin deja un portofoliu de acţiuni, au experienţă investiţionalăşi doresc să fruc­tifice orice oportunitate de investiţie în timputil", a declarat Mihaela Biciu, director general alTradeville.

Clienţii firmei vor folosi acţiunile din por­to­fo­liu dreptgaranţie pentru obţinerea împru­mu­tului, valoarea liniei de creditputând atinge ma­xi­mum 300.000 de lei şi va fi cel mult egală cuva­loarea ponderată a portofoliului iniţial al clientului. Companiapercepe o dobândă de
1,5% pe lună (circa 18% pe an), aplicată sumei uti­li­zate, fără apercepe comision de acordare.
Deşi tranzacţiile în marjă sunt posibile de câţiva ani, puţinefirme de brokeraj au lan­sat astfel de produse din cauza riscurilorri­di­cate asociate. Printre ele se numără Broker Cluj şi BTSecurities. Împrumuturile acordate in­ves­titorilor au aduspierderi pentru Broker în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO