Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie mamut cu acţiuni One United Properties cu o zi înaintea de includerea în FTSE Global All Cap: 1% din companie schimbă acţionarii pentru 18,3 mil. lei

Tranzacţie mamut cu acţiuni One United Properties cu o...

Autor: Tibi Oprea

17.12.2021, 18:50 2266

La 22,1 mil. lei s-au ridicat vineri, 17 decembrie, tranzacţiile cu acţiuni ale dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE), şedinţă în care preţul acţiuni a scăzut cu 2,9% faţă de sesiunea anterioară, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Din această sumă, 18,26 mil. lei reprezintă o tranzacţie pe piaţa regular (REGS) cu 13,7 milioane de acţiuni ONE înregistrată la ora 17.50 şi încheiată la preţul de 1,33 de lei pe unitate. Pachetul schimbat corespunde unui procent de aproape 1% din numărul total de acţiuni, potrivit calculelor realizate de ZF.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie pe segmentul REGS înregistrată cu acţiuni ONE, arată datele BVB.

Tranzacţiile au avut loc cu o zi înainte ca acţiunile companiei fondate de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu să fie incluse de furnizorul global de indici FTSE Russell în componenţa FTSE Global All Cap, respectiv data de 20 decembrie 2021, alături de cele ale Transport Trade Services (TTS).

Începând cu data de 20 septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în indicele BET, acesta urmărind evoluţia celor mai lichide 19 companii listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Dezoltatorul imobiliar One United Properties s-a listat la BVB pe 12 iulie, în urma unei oferte publice iniţiale în valoare de 260 milioane de lei.

Din 16 decembrie, în urma operaţiunii de majorare de capital prin emiterea de acţiuni noi gratuite în raport de 4 la 5, acţiunile ONE au înregistrat o corecţie, având un preţ de referinţă de 1,378 de lei pe unitate.

Compania este deţinută în proporţii egale de aproape 30% de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, prin Vinci Ver Holding, respectiv prin OA Liviu Holding Invest.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat în primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri de 627,7 milioane lei, în creştere cu 87%, şi un profit net de 191 milioane lei, de la 64 milioane lei în aceeaşi perioada a anului trecut, arată raportul financiar trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO