Burse - Fonduri mutuale

Ultima zi a ofertei de la FP: investitorii au scos deja la vânzare peste o treime din fond

Ultima zi a ofertei de la FP: investitorii au scos deja...

Autor: Roxana Pricop

14.11.2013, 00:05 789
Azi (14 noiembrie) e ultima zi a ofertei de cumpărare prin care Fondul Pro­prie­tatea (FP) îşi propune să răscum­pere de la acţionari 600 de milioane de acţiuni la preţul de 1 leu.
 
Investitorii au depus ordine de subscriere pentru 5,06 miliarde de acţiuni FP până ieri la ora 16.00, adică au scos la vânzare de 8,4 ori mai multe acţiuni decât pachetul pe care fondul vrea să îl răscumpere.
 
Brokerii se aşteaptă ca oferta publică de cumpărare derulată de FP să fie subscrisă de 10 până la 15 ori la final, fapt ce ar însemna ordine pentru 6 mi­liarde până la 9 miliarde de acţiuni din partea investitorilor. BCR a cerut per­misiunea BVB să prelungească pro­gramul pieţei pentru oferte publice pentru şedinţele de miercuri şi joi, la fel cum s-a întâmplat în cazul ofertei Romgaz, unde investitorii au depus ordine de cumpărare de 17 ori mai mari decât volumul de acţiuni scos la vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO